RC Vlieglessen

RC-Flightschool geeft vliegles in helicopter, vliegtuigen en multicopters. Wij geven 1 op 1 les zodat de student optimaal van zijn lessen gebruik kan maken. Dus de student zal dus altijd met de instructeur alleen lessen, dit geeft tijdens de lessen een rustiger gevoel voor student. We maken gebruik van hoogwaardige en laats te technologie op het gebied van RC besturingen. We geven les met het nieuwste Spektrum IX12 system. Dit is een topzenders en voorzien van alle laatste snufjes op het gebied van RC besturingen. Het Spektrum IX12 Buddy system word toegepast zowel bij helikopter als vliegtuig lessen. Het verschil met sommige andere lesscholen is dat de instructeur meestal een topzender heeft en de student een goedkopen simpele vaak oude zender. Deze zenders zijn vaak voorzien van veel slechter functionerende sticks. En heeft de student geen controle over de nodige schakelaars. Wij zijn er van overtuigd dat de student de beste ervaring heeft als deze met de zelfde kwaliteit en type zender lest als de instructeur. En dat de zender exact de zelfde besturing heeft qua schakelaars die men ook nodig heeft tijdens het lessen. Zo kan de student waaneer deze gevorderd is zelf vliegen van a tot z, en zo ook de handelingen leren met de schakelaars op de zender die nodig zijn voor, tijdens en bij het stoppen van de vlucht. Die handelingen zijn namelijk erg belangrijk om ook veilig en schadeloos u hobby zelf uit oefenen.

Bij RC-Flightschool lest de student zonder zorgen en heeft geen eigen risico op schades aan de modellen of omgeving tijdens de vluchten. 

RC-Flightschool is KNVvL gecertificeerd voor zowel instructeur al examinator, hierdoor is het bij ons indien gewenst mogelijk om uw officiële KNVvL brevet te halen. In het bezet van het brevet kunt u bij alle RC vliegclubs terecht in Nederland, en bent u als lid van de KNVvL ook verzekert tegen ongevallen tijden het uitoefenen van uw hobby.

RC Helicopter Lessen

Helicopter lessen zijn bij RC-Flightschool het gehele jaar door te volgen. Dit omdat wij beschikken over een zeer grote hal, waar bij slecht weer, winteravonden, doordeweekse avonden en het gehele weekend kan worden lesgegeven. Dit maakt het voor de student een stuk leuker, omdat deze niet continu hoeft te wachten tot het weer eens goed weer is en het dan ook uitkomt qua school, werk of andere verplichtingen. Dit maakt het een stuk aangenamer omdat het dan mogelijk is om regelmatig te lessen, waardoor de student het sneller zal leren. Buiten word les gegeven op een officieel RC Club vliegveld die mooi gelegen is qua grote en heeft een zeer ruime vrije vliegomgeving.

Ook de modellen waar RC-Flightschool les meegeeft zijn van hoogwaardige merken, en bezitten de nieuwste technieken in electronica. We geven alleen les met FBL (FlyBarLess) modellen, en alleen elektrisch aangedreven helikopters. Al onze helikopters zijn voorzien van een Spektrum AR7210BX (BeastX) of Spektrum AR636 controllers, die ook zijn uitgerust met de rescue software. 

Voor zowel binnen als buiten lessen kan de student kiezen uit een Blade 230S V2, Blade Fusion 480 of een Mikado Logo 400SE. Dit zijn drie zeer goede en stabiele helikopters die zeer geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderde. Voor degene die buiten willen lessen zijn de modellen Blade Fusion 480 en de Mikado 400SE zeer geschikt.

Ook is het mogelijk na overleg en indien technisch mogelijk om te lessen met uw eigen model. Dit is afhankelijk welke zender u heeft en deze ook beschikt over een buddy/ teacher mogelijkheid. Indien dit niet mogelijk is dan is lessen met u eigen model op eigen risico. Een les bestaat uit 60 minuten, en in deze tijd maakt u 3 a 4 vluchten van elk tussen de 5 en 8 minuten. Het is ook mogelijk om deze tijd half in te delen met vluchten en de ander helft theorie. Of indien gewenst de volledige tijd voor theorie. U kunt dit zelf kiezen en aangeven bij ons, zo heeft u alle vrijheid om de indeling zelf te bepalen. Echter wij zijn geen klokkijkers en hebben ook geen stopwatch bij ons. We zien het echt als een hobby en zitten zeker niet vast aan exact 60 minuten. 

Voor prijzen of een afspraak te maken of heeft u nog vragen dan kunt  kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Onder "contact" vind u de gegevens om telefonisch, e-mail of via contactformulier met ons in contact te komen.

RC Vliegtuig Lessen

Vliegtuig praktijklessen zijn bij RC-Flightschool het gehele jaar door te volgen. Mits dat het goed weer is gezien de vliegtuig praktijklessen alleen buiten gegeven kunnen worden. Wij geven ook theorielessen hoe een vliegtuig te bouwen, alles over de electronica en hoe deze af te stellen. Ook is het mogelijk voor geheel beginners bij RC-Flightschool om op de flightsimulator te oefenen welke word gegeven op een zeer groot scherm. De simulator is zeer realistisch en de lessen worden dan ook op de zelfde manier gegeven als de echte praktijklessen. Zo kan u ook mooi eerst proberen en uittesten of deze hobby echt wat voor u is zonder eerst hoge kosten te hoeven maken. 

Ook bij de vliegtuiglessen maken wij gebruik van het "Spektrum IX12 buddy system", wat ons de mogelijkheid geeft om het model ten alle tijde over te nemen. Dit maakt het voor de student een stuk relaxer, en geeft veel minder spanning met zich mee tijdens het lessen. RC-Flightschool maakt gebruik van het Durafly Tundra model welke ook is voorzien van de flaps optie. Dit is een perfect beginners model, en daarom ook zeer geschikt om les mee te geven. Er kan op twee manieren met dit model gelest worden. Het model is namelijk ook voorzien van een "Spektrum Stabillizer system", waardoor het model zich zelf stabiel houd. 


En indien nodig tijdens het opstijgen, rondvliegen en landen zichzelf corrigeert. Dit maakt het vliegen van dit model nog een stuk makkelijker. Dit systeem kan ook uitgeschakeld worden zodat er old school gevlogen en gelest kan worden. Ook is het mogelijk na overleg en indien technisch mogelijk om te lessen met uw eigen model. Dit is afhankelijk welke zender u heeft en deze ook beschikt over een buddy/ teacher mogelijkheid. Indien dit niet mogelijk is dan is lessen met u eigen model op eigen risico. Kortom bij RC-Flightschool kunt u alle kanten op, en zelf kiezen op welke manier, en met welke opties u les wilt hebben.


Een praktijkles bestaat uit 60 minuten, en in deze tijd maakt u maximaal 3 vluchten van elk tussen de 8 en 12 minuten. Echter wij zijn geen klokkijkers en hebben ook geen stopwatch bij ons. We zien het echt als een hobby en zitten zeker niet vast aan exact 60 minuten. 

Voor prijzen of een afspraak te maken of heeft u nog vragen dan kunt  kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Onder "contact" vind u de gegevens om telefonisch, e-mail of via contactformulier met ons in contact te komen.